Aktiviteter i parken

Når de varmene måneden i året endelig kommer, beveger store mengder med mennesker seg ut til parkene for å hygge seg med mat og sosialt samvære. For å brenne litt kalorier og kanskje lære noe nytt eller utvikle sine ferdigheter, har man funnet på en rekke aktiviteter man kan gjøre i parken. Dette er som regel morsomme spill og balansekunster blandet med litt mosjon og mentale utfordringer. Det er veldig vanlig å for eksempel spille kort når man er ferdig med maten – det stimulerer hjerneaktiviteten og utvikler matematisk sans hos spillerne. Dessverre hjelper ikke noen runder kort på kaloriene, derfor er det mer fysiske aktiviteter som for det meste tar over. Har man en strand like ved, kan man ta med seg en volleyball og spille med en gruppe venner i ring. Det er kjempesosialt og festlig, samtidig som man får strekt på seg og trent fingrene.

Vi bruker hendene hele dagen, så hvorfor har vi så svake fingre? Slikt klager ikke volleyballspillere på! Vil man øve på balansekunst har det blitt hipt å ha med seg en line som man kan henge opp mellom trærne. Til å begynne med er det utrolig vanskelig å ikke falle av, men øvelse gjør mester – etter en sommer kan man se seg selv bli en linedanser med fans og hele pakka!

Frisbee er selvsagt alltid en mulighet – den er lett å ha med seg og billig å kjøpe om man nå glemmer den hjemme. Frisbee betyr konstant løping og strekking, samt øvelser på presisjon og kontroll av sin egen kraft. Vil man ta en tur til parken helt ut, kan man også samle seg i grupper og gjøre gymnastikk. Slik får kroppen virkelig bevegd på seg etter den kalde vinteren og kaloriene fra minigrillen blir raskt brent bort. Gymnastikk er i tillegg utrolig godt for mentaliteten og fysisk velvære. Kroppen blir nærmest født på ny etter en time med strekk og tøy.